LÆS VORES

BIOGRAFI

Grundlaget for The Heat-Makers blev skabt tilbage i 2006

2006-2012

i baglokalet hos den lokale skomagermester.
Hvorfor 4 forskellige musikere befandt sig i dette baglokale er en længere historie …

Den lokale skomagermester var Bent Katholm, orkesterets oprindelige singleguitarist, og det var ham der startede denne historie du nu sidder og læser.

Ved siden af Bents forretning lå der fem lejligheder og en af disse lejligheder lejede Frank og hans kæreste. Frank opdagede hurtigt Bent og hans interesse for den gamle musik som bl.a. Shadows og Spotnicks. Det kunne faktisk ikke undgås at bemærke Bent og hans lyd, da han hver formiddag sad og spillede på sin Burns Bison fra 1962 for åbne vinduer.

Frank havde netop stoppet med sit orkester gennem mange år og havde startet et nyt orkester sammen med hans bedste ven Hans.

Frank og Hans mødte hinanden officielt første gang nogle år tidligere på en togstation på vej mod en Paul McCartney koncert med den danske Beatles fanklub. En vellykket koncert og starten på et langt musikalsk venskab.

Hurtigt fik Hans og Frank tilbudt nogle live jobs og derfor skulle der øves og findes en 3. mand til gruppen. Der var ikke nogen tvivl om at det var Stephan som skulle være en del af orkesteret, og Cuff-Links, som de kaldte sig, begyndte at spille diverse små jobs.

Bent og Frank mødtes ofte over en kop kaffe og snakken faldt altid på grupper fra 60’erne. En dag inviterede Bent på en mere formel kop kaffe, hvor han præsenterede ideen om at lave et liveshow som tog udgangspunkt i de tidlige 60’ere. Det lå i kortene at Hans og Stephan også skulle være en del af dette…

For at gøre en lang historie kort, så gik Bent, Frank, Hans og Stephan i gang med at øve dagligt og spillede deres første officielle koncert i Kyllingemoderen i 2007.

Dette viste sig at være holdbart og blev derfor gentaget de næste 12 uger. De næste år gik med rigtig mange spillejobs rundt omkring og udgivelsen af to Ep’er.

Februar 2009 markerede 50 året for det tragiske flystyrt hvor bl.a. Buddy Holly og Ritchie Valens mistede livet. I den forbindelse arrangerede The Heat-Makers en hyldest aften på spillestedet Rasch’s Pakhus. På grund af den store interesse for arrangementet blev det flyttet til Musikhuzet. Denne aften (samt nogle andre) optrådte Rune Christensen med orkesteret (Rune og Hans havde tidligere spillet sammen i orkesteret The Rattlesnakes).

The Heat-Makers gik i studiet “Baltic Recording Studios” og indspillede deres debutalbum “Come On” udkom i oktober 2009.

Flere af numrene kom i top 10 på landets lokalradioer. Bl.a. numrene: “Emily”, “Come On”, “Girl” og “All Alone” blev flittigt spillet.

I 2010 lavede The Heat-Makers et stort hyldest show til Elvis Presley i anledning af hans 75 års fødselsdag. Showet blev hurtigt udsolgt og var en stor succes.
Gruppen udgav i sommeren 2011 Ep’en ”Do You Wanna Dance” som indeholdt 5 covernumre valgt af publikum. Senere samme år udgav The Heat-Makers en jule EP ”Blue Christmas” som var udsolgt inden årets udgang. Albummet indeholdt 4 covernumre samt et nummer som Frank skrev om da han blev far i julen 2010.

I forbindelsen med udgivelsen spillede gruppen et stort juleshow med diverse gæster fra den Bornholmske musikscene.

2012/2013

I 2012 lavede Jørgen de Mylius en times portræt om gruppen, som var anledning til mange henvendelser fra det øvrige Danmark.
2012 blev også året hvor orkesteret indspillede endnu et album.

Under forberedelserne til albummet meddelte Bent at han blev nødt til at lade Beatmusikken gå på pension. Bent foreslog at pladsen som singleguitarist skulle overtages af Morten Rahm. Morten var i flere år orkesterets lydmand og kendte derfor bandet og deres 60’er lyd.

Morten medvirkede også året før på jule Ep’en hvor han spillede pedalsteel på titelnummeret.

I starten af maj indspillede gruppen deres kommende album på en weekend i Frydenhøj studiet. Studiet var ejet af Tim Stenstrop (mere om ham senere i historien). 12 indspilninger i bedste Heat-Makers stil. Bent medvirker på 8 numre og Morten spiller på 4.

Albummet ”Out of Touch” udkom i sommeren 2012, igen fik flere af sangene fik airplay i radioen.

Efter et år med mange arrangementer flyttede Morten i december 2012 fra øen og Frank, Hans og Stephan begyndte derfor at lede efter en guitarist på øen.

2013

Starten på 2013 blev starten på et nyt spændende kapitel i Heat-Makers historien.

Hans, Frank og Stephan havde besluttet at de hver især skulle komme med et bud på et nyt medlem til bandet…

Frank forslog sin ven Jesper Skov som han ofte drak kaffe med og hørte vinyler med.

Stephan foreslog Jesper Rovsing som han tidligere havde snakket om at lave et 50’er rock n roll band med, og Hans foreslog ”ham Jesper som I altid snakker om”.

Det viste sig at Jesper Skov og Jesper Rovsing var samme person, og så var der enighed i den sag. Samme dag kontaktede de Jesper, og han svarede kort og godt: ”jeg er klar”.

Den nye besætning i orkesteret låste sig inde i øvelokalet de næste 5 måneder for at blive klar til et nyt kapitel.

I løbet af de måneder udviklede orkesteret sig fra at have fokus på den pænere del af 60’erne til at dyrke den mere rå 50’er rock/rockabilly.

Det betød at jakkesættene blev erstattet af bowlingshirts og elbassen blev til en kontrabas osv. Dette var en spændende tid og energien var høj.

Orkesteret spillede, med stor succes, første koncert 3/5-13 i forbindelse med at Cafe Hack besøgte Bornholm.

Bandet fortsatte efterfølgende i øvelokalet for at forberede en nyt album samt sommerens koncerter.

Desværre stoppede det hele brat da 2013 blev året hvor Hans døde.

Hans døde i sommeren af en hjertefejl… Hans havde var en kæmpe del af det der drev musikken og en nær ven og orkesteret var i chok og lukkede sig inde i øvelokalet. Det var en svær tid og ikke mindst for Hans’ familie og efterladte.

Frank, Jesper og Stephan fortsatte med at mødes i øvelokalet hver uge for at bearbejde tabet af deres nære ven.

Efter mange snakke/opfordringer med dem der kendte og stod Hans nær besluttede Frank og Stephan sig for at forsøge at køre orkesteret videre.

De to brødre ville forsøge at komme tilbage til stilen fra de tidlige 60’ere som de spillede i starten af orkesterets tid.

Jesper stoppede kort tid efter, og Stephan og Frank skulle nu finde ud af hvad de ville med musikken.

2014-2015

Selvom Bent officielt gik på pension i 2012 så bevarede han kontakten til orkesteret. Frank og Bent drak mange gode kopper kaffe og delte historier om deres ven Hans.

Da beslutningen blev taget om at se om orkesteret kunne fortsætte kom Bent med et forslag.

Han sagde at der kun var en der kunne spille den stil vi havde brug for. Bent gav Frank nummeret til Claus Andreasen som tidligere havde spillet sammen med det Bornholmske 60ér orkester The Vanguarsds da de blev gendannet med stor succes i 90´erne. Frank kendte udmærket til Claus og hans spillestil da han som ung knægt havde været til mange koncerter med dem.

Claus blev kontaktet og takkede ja til en øver med Frank og Stephan. Efter et enkelt nummer stod det klart at Claus skulle være med i orkesteret. Udover at være en god trommeslager så havde Claus mange års erfaring som forsanger og dette blev starten på det Heat-Makers vi kender i dag.

På guitar havde orkesteret fået Tim Stenstrop. Tim vandt tilbage i 1996 DM i Rock med sit band Diva. Diva var de lokale helte og Frank var i sine unge år stor fan. Derfor var det sjovt at deres veje igen mødtes da Heat-Makers i 2012 indspillede ”Out of Touch” i Tims studie. 2 år efter udgivelsen var Tim nu medlem af orkesteret.

Efter nogle koncentrerede måneder i øvelokalet, kun afbrudt af Photo session og et prøve-show, stod orkesteret d. 14/2 på scenen i Musikhuzet. Til samme arrangement optrådte Beatophonics og det var en stor succes.

2014/2015 viste sig at blive nogle meget travle år for Heat-Makers.

Et af højdepunkterne var da de lavede endnu hyldest show til Elvis Presley i januar 2015. Denne gang i forbindelse med hans 80års fødselsdag. Showet blev udsolgt og omkring 500 glade mennesker hyldede Elvis denne aften.

2015 hvor der skulle udgives et nyt album. Der blev arbejdet på numre, indspilninger i mellem de mange spillejobs. Tim meddelte i juni 2015 at han blev nødt til stoppe da han ikke længere kunne få det til at harmonere med sine andre interesser/forpligtigelserne.

2015

Tims exit kom meget pludseligt, men Mikkel Andersen trådte til om torsdagen og spillede sit første job med Heat-Makers om lørdagen.

Mikkel var Franks genbo og de havde ofte snakket om muligheden for at lave musik sammen.

Resten af 2015 var allerede booket med arrangementer og Frank, Mikkel, Stephan og Claus fik leveret 50/60’er musik rundt omkring på øen.

Udgaven af Heat-Makers med Mikkel blev kort.

2016

I januar 2016 kom den legendariske guitarist Steen Hansen med i orkesteret. Steen var kendt for sit fantastiske guitarspil i bl.a. The Cliffters og Melvis & his gentlemen. Steen havde i 2015 spillet nogle jobs som vikar for Mikkel med stor succes. Det var et scoop for orkesteret og de fik hurtigt øvet en masse og var klar til en ny sæson.

Lykken var kort og Steen blev alvorligt syg og kunne ikke spille guitar længere… Orkesteret bevarede kontakten til Steen i denne periode og håbede på et mirakel. Der var allerede var booket en masse jobs og Steen opfordrede orkesteret til at finde en afløser for ham.

Steen døde i juni efter et kort sygdomsforløb… Det kom som et stort chok for alle.

Igen skulle orkesteret finde ud af hvilken vej de skulle gå og det var vigtigt at få et stabilt lineup så der kunne koncentreres om musikken og den autentiske 60’er lyd.

Jess – Frank – Stephan – Claus

Den nye mand i orkesteret blev Jess Hoffmeyer. Da der allerede var booket mange jobs så kom det lineup kom hurtigt ud og spille live med stor succes.

Frank, Stephan og Claus kendte allerede Jess og når instrumenterne kom frem føltes det rigtigt.

Jess havde været på tale allerede året før som en mulighed til at erstatte Tim.

2016 viste sig hurtigt at blive det mest travle i orkesterets historie indtil da.

Kombinationen af Frank, Stephan, Claus og Jess føltes rigtig og energien var høj. Med Jess på guitar kunne orkesteret nu både spille den pæne 60’er musik, den energiske instrumentalmusik og den rå rock n roll. Samtidig blev der fokuseret mere på vokalerne og da alle medlemmer i orkesteret nu sang så blev koret flerstemmigt.

Sommeren 2016 bød bl.a. på et udsolgt arrangement hvor Anders Blichfeldt sang med orkesteret samt et udsolgt 10 års jubilæums show på det legendariske spillested Villa Nova.
I slutningen af året udgav orkesteret en ny EP ”Lonesome Town”.

Siden 2016 har der ikke været pauser og orkesteret er ude og levere deres 50/60er musik året rundt med flere arrangementer og publikum en nogensinde før.
2019 kommer bl.a. til at byde på et gensyn med Heat-Makers featuring Anders Blichfeldt og dette arrangement har længe været udsolgt. Orkesteret er i gang med at planlægge indspilningerne af et nyt album som forhåbentlig bliver udgivet i 2020.

.